KGFH's Julekalender 2018
Luke 6

   
               
 

ATIBORDEAUX

 
               
     

 

   
         
 

ATIBORDEAUX er en «verdensomspennende organisasjon» som samarbeider på tvers av landegrenser for å ivareta sunnhet på Bordeaux Dogge og rasen i sin helhet. ATIBORDEAUX består av representanter fra forskjellige land rundt i verden (som oftest rasesklubbene i hvert land.)

Den etterhvert så kjente Kunstlercupen, som er en slags World cup i utstilling i rasen (altså klubbmatchutstillingen i de forskjellige land) er nå underlagt ATIBORDEAUX.

I 2016 ble det innført en offisiell tittel : ATIBORDEAUX CHAMPION

For å få denne tittelen må følgende kriterier oppfylles:

·         Man må erhverve 3 ATIBORDEAUX CERTIFIKAT under 3 forskjellige dommere, på de kvalifiserte ATIBORDEAUX utstillingene (Listen for 2019 er dessverre ikke klar enda, men publiseres på KGFH.net så snart den foreligger – I Norge er det Rasespesialen på Påskeutstillingen 21.april 2019 som kvalifiserer både til ATIBORDEAUX CERT og deltakelse på Kunstler Cup)

·         Hunden må ha FCI stamtavle og oppfylle følgende sunnhetskrav:

·         Offisielt A eller B hofter

·         Offisielt 0, 1 eller 2 på albuer

·         DNA-testet for HFH-B med resultatet "homozygous normal" (fri)

·         Offisiell attest på hjertesanning, og være fri for alle hjertesykdommer (datert tidligst 18 mnd før oppnåelse av tittelen)

ATIBORDEAUX CERTIFIKAT deles ut til beste hanne og tispe med CK i alle klasser, utenom juniorklasse

I 2017 var det en norskoppdrettet og norskeiet Bordeaux Dogge som gikk av med seieren i Kunstler Cup og premieoverrekkelsen fant sted på Najeti Hôtel Château Tilques i Frankrike under den årlige National d’Elévage i september. Vinneren av 2018 er ikke klar enda, men vi har en norsk kandidat på toppen av listen, så det blir spennende å se hvem som går av med seieren til slutt J

Vinner i 2017 var WALTER DE MOLOSSE ANTIQUE, eiet av Arne-Erik Bakke og Hanne Elisabeth Amundsen og oppdrettet av Linda T. Hansen