KGFH's Julekalender 2018
Luke 12

   
               
 

Tiebetansk Mastiff

av Kari Terjesen
Bilder av Sanna Sander

 

 
               
     
Flere bilder finnes under teksten
     
     

 

   
         
 

Tibetansk Mastiff er en meget gammel rase, en urhund. I Tibet ble den brukt som vokterhund for buskap og eiendom. Den er som også de andre tibetanske hunderasene en viktig del av kulturen til det tibetanske folket. Tibetansk Mastiff er en meget selvstendig, intelligent og stolt rase. Den er noe reservert ovenfor fremmende og meget lojal og kjærlig ovenfor sin familie.

Her i vesten er den hovedsakelig brukt som familiehund, men i noen land, hovedsakelig i øst, hvor den er ganske godt utbredt, blir den fortsatt også brukt til det den er god på, nemlig som vakthund.

En tibetansk mastiff trenger mye sosialisering for å bli en god familiehund. Her i vårt samfunn og det er en hund man må spille på lag med for å få et godt samarbeid med den. Får man til det har man en fantastisk følgesvenn i den. Det er en hund som trives best ute, så den krever litt plass. Det er ikke en hund som trives i leilighet .

Tibetansk Mastiff en en stor hund med mye pels som den røyter av seg en gang i året, på våren. Ellers er det en lettstelt hund og en forholdsvis frisk rase. Noe HD og AD er det som på alle store raser.

I Norge er den pr. i dag ikke så utbredt, det er sånn grovt regnet ca. 30-35 individer her i landet.